3M Şirketinin Solventum Corporation Bölünmesi Gerçekleşti

4 Adet 3M (MMM) Hissesi Olan 1 Adet Solventum (SOLV) Hissesine Sahip Olacak

3M

1 Nisan 2024’te, 3M (MMM) adıyla bilinen şirket, sağlık hizmetleri bölümünün ayrılmasını tamamladı ve bu adım, Solventum Corporation‘ın ayrı bir varlık olarak kurulmasıyla sonuçlandı. Solventum artık halka açık bir şirket olarak New York Borsası’nda SOLV sembolü altında işlem görmektedir.

3M Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mike Roman, “Bugün, hem 3M hem de Solventum için önemli bir dönüm noktasıdır. Bu başarıya ulaşmak için çaba harcayan her iki kuruluşun çalışanlarını içtenlikle tebrik ediyorum,” dedi. Roman, sözlerine şunları ekledi: “Her iki şirket de artık kendi stratejik yollarını izleyerek büyüme ve yatırım fırsatlarını değerlendirecekler. İnovasyon odaklı ürünler geliştirme ve paydaşlarına değer katma konusunda her iki kuruluşun da başarısını görmek için sabırsızlanıyorum.”

3M hissedarlarına, 18 Mart 2024′te tamamlanan bu işlemle her dört 3M hissesi için bir Solventum hissesi tahsis edildi. ABD federal gelir vergisi yasalarına uygun olarak, bu hisse tahsisi 3M hissedarları için vergiden muaf olarak yapılmıştır.

Ayrılma işleminden sonra, 3M %19,9’luk bir hisseyle Solventum’da pay sahibi oldu ve bu hisseleri bölünme sonrası beş yıl içinde satmayı planlıyor.

 

*Sitede yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir